A felsők és pulóverek az ősz favoritjai

A réteges öltözködést legkönnyebben vékonyabb, hosszú ujjú felsőkkel, és ezek fölé felvehető vastagabb pulóverek kombinációjával tudjuk megvalósítani.

Az őszi időjárás becsapós, nap közben is változik: reggel hűvös van, délután melegebb, de este ismét lehűl a levegő. Gyermekeknél különösen fontos a réteges öltözködés, ami lehetővé teszi, hogy igazodjanak az egy napon belül többszöri hőmérséklet-ingadozáshoz. A gyerekek réteges öltöztetése jól megválasztott felsők és pulóverek segítségével könnyen megvalósítható.

Az anyagválasztás kulcsfontosságú, mert a természetes anyagok, mint a pamut és a gyapjú, jól szellőznek és melegen tartják a gyerekeket anélkül, hogy leizzadnának. A műszálas anyagot azért érdemes kerülni, mert az nem szellőzik jól, így könnyebb beleizzadni, ráadásul nem is melegítenek jól. Ez szinte recept a megfázásra, ha szabad így fogalmazni.

A réteges öltözködést legkönnyebben vékonyabb, hosszú ujjú felsőkkel, és ezek fölé felvehető vastagabb pulóverek kombinációjával tudjuk megvalósítani. A pulóvert könnyen le tudjuk venni, ha melegebb lesz az idő, vagy épp felvenni, ha hidegebbre fordul.

Persze a szülők sokszor annak is örülnének, ha a gyermekük egyáltalán bármilyen pulóvert vagy plusz felsőt hajlandóak lennének felvenni, vagy legalább magukkal vinni. A fiatal generáció valamiért mindig menőnek érzi, ha nem öltözik fel melegen. Talán ezzel próbálják az önállóságukat és döntési jogukat demonstrálni vagy gyakorolni. Szerencsére létezik erre egy jól bevált szülői csel: Ha a több pulóvert készítünk ki reggel, amiből választhatnak a gyerekek, akkor már nem az lesz a döntés tárgya, hogy felveszi-e felsőt vagy nem. Természetesen azzal is sokat segítünk a felsők és pulóverek viselésének gyakoriságán, ha vásárláskor nem a magunk ízlését próbáljuk ráerőltetni a gyerekekre, hanem hagyjuk, hogy ők válasszanak.